Ας συστηθούμε!

Είμαστε η Εύχαρις και ο Νίκος δημιουργοί πίσω από το ‘’homatino ceramics workshop’’.

Ένα εργαστήριο  που πήρε το όνομα του από την ετυμολογία της λέξης ‘’χωμάτινο’’ που σημαίνει φτιαγμένο από ‘’χώμα ή πηλό’’.

Επιλέξαμε αυτή την λέξη για να αναλογιστούμε ποιοι είμαστε πραγματικά. Ένα τοπικό εργαστήριο που επιλέγει να παραμείνει αληθινό στην παράδοση να κατασκευάζει κεραμικά αντικείμενα εκσυγχρονίζοντας, προστατεύοντας και προωθώντας με σεβασμό το έργο της οικογενειακής μας επιχείρησης.

Εμπνευσμένοι από τον πηλό, αυτό το απλό ακατέργαστο υλικό, χρησιμοποιώντας παραδοσιακές τεχνικές του παρελθόντος, επηρεασμένοι όμως και από τον σύγχρονο τρόπο ζωής, πλάθουμε με τα χέρια μας, κεραμικές φόρμες και σχήματα που στόχο έχουν να αποτελέσουν μέρος της ζωής μας για τα επόμενα χρόνια.

''Όταν φτιάχνουμε κάτι με τα χέρια μας, συνδέουμε εμάς με τους άλλους.''

Μιχάλης Παλτόγλου

Μιχάλης Παλτόγλου

Γεννήθηκε στην Καβάλα το 1950. Μετακόμισε στην Αθήνα το 1967 για να φοιτήσει στο τμήμα αγγειοπλαστικής της σχολής του ΟΑΕΔ Αμαρουσίου.
Δάσκαλοι του υπήρξαν στον τροχό ο κ.Δελαβίνιας ,ο κ.Γκούμας και ο κ.Λιβάνιος. Στην ζωγραφική ο κ.Στασινός και στην γυψοτεχνία η κα.Φήκα.

Έχοντας καλές κριτικές από την σχολή του, ξεκίνησε να δουλεύει σε διάφορα εργαστήρια της Αθήνας.Το 1970 εργάζεται στην σύγχρονη για την εποχή βιοτεχνία ΕΜΕΚΟ ως αγγειοπλάστης για 5 χρόνια . Έχοντας εμπειρία πάνω στην κεραμική αποφασίζει να ανοίξει το δικό του εργαστήρι κεραμικής το 1976 στην περιοχή της Καλογρέζας. Καταφέρνει από την αρχή να δημιουργήσει ένα ευρύ και αξιόλογο πελατολόγιο τόσο για την άρτια τεχνική κατασκευή των κεραμικών του όσο και για την επαγγελματική του συνέπεια.
Από το 1977 έως το 1985 συμμετέχει με έργα του στην πανελλήνια έκθεση κεραμικής στο Μαρούσι.

Το 1986 συμμετέχει σε ομαδική έκθεση κεραμικής στην γκαλερί της κας.Αντωνοπούλου στην Ν.Σμύρνη.
Για πάνω από 30 χρόνια συμμετέχει σε διάφορες εμπορικές εκθέσειςκαι έχει συνεχόμενη συμμετοχή πολλών ετών στην εμπορική έκθεση «Τέχνημα» .
Έχει συνεργαστεί με διακοσμητές εσωτερικού χώρου,ζωγράφους,εικαστικούς ,αρχιτέκτονες, γλύπτες, κατασκευάζοντας κεραμικά υψηλών απαιτήσεων.

Από το 2006 έως σήμερα συνεργάζεται στενά με τον γλύπτη-ζωγράφο Μάρκ Χατζηπατέρα προσθέτοντας στην τεχνική του τροχού που κατέχει καλά και άλλες οπτικές. Τα χνάρια του ακολούθησαν τα παιδιά του Εύχαρις και Νίκος Παλτόγλου ,δίνοντας στο εργαστήρι μια νέα πιο σύγχρονη πνοή , βαφτίζοντάς το «homatino» από την λέξη χώμα που αποτελεί τη πρώτη ύλη του πηλού.

Εύχαρις Παλτόγλου

Η επαφή μου με τον πηλό, ξεκίνησε από πολύ νωρίς, μια και ο πατέρας μου Μιχάλης διατηρούσε εργαστήριο κεραμικών στην Καλογρέζα από το 1976.

Από παιδί είχα την ανάγκη να δημιουργώ πράγματα με τα χέρια.

Αυτή η ανάγκη μου εκφράστηκε μέσα από τον πηλό και από την πρώτη στιγμή ένιωσα μια τρομερή έλξη με αυτό το απλό υλικό, χωρίς βέβαια να γνωρίζω ότι θα γίνει το μελλοντικό μου επάγγελμα.

Με σπουδές στην γραφιστική και αργότερα στην κεραμική έχοντας πια ωριμάσει, βρήκα την ισορροπία μέσα μου, ανακαλύπτοντας καθημερινά πως αυτό το ‘’μαγικό’’ υλικό από χώμα και νερό σε φέρνει τόσο κοντά με το παρελθόν και το παρόν όλης της ανθρωπότητας. Ένα πολιτιστικό απολίθωμα με εκπληκτική ανθεκτικότητα στην φθορά του χρόνου που μεταφέρει τα δακτυλικά αποτυπώματα του δημιουργού, από μια εποχή ως την επόμενη.

Εύχαρις Παλτόγλου
Νίκος Παλτόγλου

Νίκος Παλτόγλου

Γεννήθηκα το 1980 στην Αθήνα όπου μεγάλωσα και σπούδασα ηλεκτρονικός και ειδικός εφαρμογών πληροφορικής – multimedia. Από παιδί είχα την τύχη να έχω άμεση σχέση και επαφή με τον πηλό, μιας και αποτελούσε μέρος της καθημερινότητας μου λόγω του εργαστηρίου κεραμικής που διατηρούσε η οικογένεια μου. Αρχικά παρουσιαζόταν σαν αστείο ,σαν παιδικό παιχνίδι στα μάτια μου. Αργότερα όμως μεγαλώνοντας με τα εφόδια που προσφέρει το περιβάλλον μιας καλλιτεχνικής εργασίας, έγινε μέρος του εαυτού μου. Ο ανήσυχος χαρακτήρας μου, σε συνδυασμό με την οξυμένη αίσθηση για δημιουργία, μετέτρεψε την αγγειοπλαστική σε ένα από τα πιο ευχάριστα ενδιαφέροντα μου.  Έπειτα από μία διαδρομή σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και μία επαγγελματική περιπλάνηση με διαφορετικά αντικείμενα εργασίας, η αγγειοπλαστική ήταν αυτή που στο τέλος με ‘’κέρδισε’’.

Έτσι κατάφερα ένα αγαπημένο παιδικό παιχνίδι, μία αγαπημένη συνήθεια, να μετατραπεί σε προσωπική επαγγελματική επιλογή. Μία καθημερινή πρόκληση, ένα καθημερινό προσωπικό στοίχημα για νέες δημιουργίες, με εργαλεία μου την ελευθερία της σκέψης και την ομορφιά της φαντασίας …

Συνεργασίες

 • 1976
 • 1995
 • 2006
 • 2007
 • 2008
 • 2014
 • 2015
 • 2016
 • 2017
 • 2018
 • 2019
 • 2020
 • 2021 - 2022
 • 1976 έως σήμερα

  Art shops – Galleries

  1976 έως σήμερα. Πολυάριθμες συνεργασίες με επιλεγμένα καταστήματα, art shops και galleries σε όλη την Ελλάδα.

 • 1995 – 2013

  Art shops – Galleries

  1995 – 2013 Κατασκευή ανθρωπόμορφων γλυπτών υπό την εικαστική επιμέλεια του λαογράφου Ερωτόκριτου Τζίτζιφα.

 • 2006 – 2018

  Art shops – Galleries

  2006 – 2018 Συνεργασία με τον ζωγράφο-γλύπτη και εικαστικό Μαρκ Χατζηπατέρα για την κατασκευή τρισδιάστατων γλυπτών.

  Εστιατόρια – Ξενοδοχεία

  2006 Συνεργασία με τα ξενοδοχεία «Aldemar» για την κατασκευή αντικειμένων χρήσεως για την εσωτερική διακόσμηση.

 • 2007

  Art shops – Galleries

  2007 Κατασκευή κεραμικών ελεύθερης φόρμας που αποτέλεσαν καμβά του ζωγράφου Αλέξανδρου Βερούκα.

 • 2008

  Art shops – Galleries

  2008 Συνεργασία με το ίδρυμα «Παμμακάριστος» στην Νέα Μάκρη.

 • 2014

  Art shops – Galleries

  2014 Συνεργασία με art shop στο ξενοδοχειακό συγκρότημα <> στην Μεσσηνία.

 • 2015

  Art shops – Galleries

  – 2015-2019 Συνεργασία με το art shop “Νaiades “ στο Κατάκολο Ηλείας.
  – 2015 -2018.Αποκλειστική συνεργασία με το brand SPITIKO του ομίλου εταιριών D.S.A.M. A.E. στη Γλυφάδα για την δημιουργία ειδών καθημερινής χρήσης για τα duty free shops στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.
  – 2015 -2018. Συνεργασία με την boutique “Τhe Closet” στις Σπέτσες.
  – 2015-εως σήμερα. Συνεργασία με το art shop ¨Εlephant Store ¨στην Αγ. Μαρίνα της Κρήτης.
  – 2015-2017 Χειροποίητα αναμνηστικά για το “Cosset Interior” στην Μύκονο.

  Εστιατόρια – Ξενοδοχεία

  – 2015 Συνεργασία με το εστιατόριο σύγχρονης κουζίνας “Abovo” στο Κεφαλάρι για την δημιουργία πρωτότυπων χειροποίητων πιάτων υπό την δημιουργική ματιά του σεφ Μιχάλη Νουρλόγλου.
  – 2015 – 2018. Κατασκευή ειδικής σειράς κεραμικών ποτηριών για το eco & design hotel Aroma Dryos στο Μέτσοβο

 • 2016

  Art shops – Galleries

  2016 Κατασκευή ανθρωπόμορφου γλυπτού με τον εικαστικό Πολύδωρο Καρυοφύλλη (Poka Yio).

  Εστιατόρια – Ξενοδοχεία

  2016 -2018 Συνεργασία με τον σεφ Μιχάλη Νουρλόγλου για τη δημιουργία exclusive σειράς κεραμικών ειδών για το εστιατόριο Premiere του Athenaeum Intercontinental.

 • 2017

  Art shops – Galleries

  – 2017 Κατασκευή χειροποίητης κούπας ειδικού σχεδιασμού για μουσική εκδήλωση στο Nammos Beach Bar στην Μύκονο.
  – 2017 – 2019 Συνεργασία με το art shop “ Νέκταρ και Αμβροσία “ στον Αγ. Νικόλαο της Κρήτης.
  – 2017 – έως σήμερα. Αποκλειστική συνεργασία με το “Askott Pottery Workshop” στον Πρωτάρα στην Κύπρο.
  – 2017- εως σήμερα. Αποκλειστική συνεργασία με το “Speira Consept store” στην Οία της Σαντορίνης για την κατασκευή μοναδικής σειράς Ελληνικών χειροποίητων αντικειμένων.
  – 2017 – 2019 Συνεργασία με το art shop “Creta Earth “ στον Πλακιά του Ρεθύμνου.

  Εστιατόρια – Ξενοδοχεία

  – 2017 Συνεργασία με τον σεφ Γκίκα Ξενάκη για την κατασκευή πιάτων κατά παραγγελία για το εστιατόριο Aleria στο Μεταξουργείο
  – 2017 – 2018. Δημιουργία μοναδικής σειράς κεραμικών ειδών για το εστιατόριο Ammos στο Sani Club στην ακτή Σάνη, στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής
  – 2017 Σχεδίαση και κατασκευή πιάτων υψηλής αισθητικής για το εστιατόριο του Bill and Coo Suites and Lounge στην Μύκονο με τη συνεργασία του σεφ Μιχάλη Κική
  – 2017 Σειρά πιάτων για το Borsalino bar στην Αθήνα.
  – 2017 – 2019 Κεραμικά πιάτα κατά παραγγελία για το Brunello wine bistro στο Κολωνάκι .
  – 2017 – 2019 Κατασκευή μοναδικής σειράς ειδών εστιατορίου για το Artisanal Lounge and Gaudens Restaurant στην Κηφισιά υπό την εποπτεία του σεφ Δημήτρη Δημητριάδη
  – 2017 – 2019 Σειρά πιάτων για το Salt Restaurant Bar στο Μιλοπότα της Ίου.

 • 2018

  Art shops – Galleries

  2018 – 2019 Συνεργασία με το “A Hue Of Duck Egg Blue “ στην Καβάλα.

  Εστιατόρια – Ξενοδοχεία

  – 2018 Δημιουργική συνεργασία για την κατασκευή υψηλής αισθητικής πιάτων με τον σεφ Αλεξ Τσιοτίνη για το εστιατόριο CTC στην Αθήνα
  – 2018 – 2019 Κατασκευή σειράς πιάτων για το roof garden του Zillers Boutique Hotel στην Αθήνα υπό την δημιουργική ματιά της σεφ Κωνσταντίνας Φάκλαρη
  – 2018 Συνεργασία με τον σεφ Άνταμ Κοντοβά για την δημιουργία πρωτότυπων κεραμικών πιάτων για το εστιατόριο Μύλος στο Φηροστεφάνι της Σαντορίνης
  – 2018 Συνεργασία για αποκλειστική σειρά κεραμικών ειδών για το εστιατόριο Fresco του ομίλου Ikos Resorts στην Δασιά της Κέρκυρας .
  – 2018 Σχεδίαση και κατασκευή σφηνοπότηρου για την εταιρία 3 Cents, για την premium σειρα ελληνικών beverage.
  – 2018 Δημιουργική συνεργασία με τον σεφ Χρήστο Φώτο για την κατασκευή κεραμικών ειδών για τον Fino Restaurant and Cocktail Bar στην Οία και το beach bar Wet Stories στον Περίβολο Σαντορίνης.
  – 2018 Σχεδίαση και κατασκευή πιάτων για το Cocoon Luxury Suits στην Σαντορίνη.
  – 2018 Σχεδίαση -κατασκευή ειδικών σκευών σερβιρίσματος για το Patpong Thai Restaurant του Γιώργου Μελισσάρη στο Κολωνάκι.
  – 2018 Δημιουργία νέας σειράς πιάτων και ειδών σερβιρίσματος για τα εστιατόρια Micra Asia στην Σαντορίνη και στην Μύκονο στο Katikies Resort & Club σε συνεργασία με τους σεφ Γιάννη Στρατηγό και Άγγελο Μπακόπουλο. Σχεδίαση και κατασκευή Ιαπωνικού ντιζάιν κεραμικών πιάτων, για το Seltz Bar του ομίλου Katikies Resort and Spa στην Μύκονο.
  – 2018 – 2019 Δημιουργία πρωτότυπων πιάτων για το Hellas Restaurant στην Ρόδο σε συνεργασία με τον σεφ Κυριάκο Ιακωβίδη.
  – 2018 – 2019 Δημιουργία κεραμικών πιάτων για το ξενοδοχείο Πύργος Μαυρομιχάλη στο Λιμένι Λακωνίας υπό την δημιουργική ματιά του σεφ Δημήτρη Δημητριάδη.
  – 2018 – 2019 Σχεδίαση και κατασκευή κεραμικών πιάτων κατά παραγγελία με την συνεργασία του σεφ Χρήστου Φώτου για το Juls Restaurant στην Santa Eulalia στην Ibiza της Ισπανιάς.
  – 2018 – 2019 Σχεδίαση και κατασκευή πιάτων κατασκευασμένων με το χέρι για το Meraki Restaurant στην Fitzrovia της Αγγλίας υπό την δημιουργική καθοδήγηση του σεφ Αθηναγόρα Κωστάκου.
  – 2018 – 2019 Κατασκευή πιάτων ελεύθερης φόρμας, πλασμένα με το χέρι, για το Reeza Restaurant του Rocabella Mykonos Hotel σε στενή συνεργασία με τον σεφ Μιχάλη Κίκη.
  – 2018 – 2019 Κατασκευή πιάτων πλασμένα με το χέρι, μοναδικού σχεδιασμού, για τον σεφ Νίκο Θωμά και το Simul Gastronomic Situ στο Κολωνάκι.
  – 2018 – 2019 Σχεδίαση και κατασκευή ιδιαίτερων σκευών σερβιρίσματος, πλασμένα στο χέρι για το Scorpios Mykonos σε συνεργασία με τον σεφ Αθηναγόρα Κωστάκο και Αλέξη Ζόπα.
  – 2018 – 2019 Συνεργασία με το food blog της Ελένης Βονισάκου, Foudie Corner.

 • 2019

  Art shops – Galleries

  – 2019 Συνεργασία με το πωλητήριο του Κεραμείο Shop στην Σέριφο.
  – 2019 Συνεργασία με το art shop “Greek Aether” στο Ναύπλιο.
  – 2019 Συνεργασία με το art shop “ Nord “ στις Σπέτσες.
  – 2019 Συνεργασία με την εταιρία Horizon travel στην Αθήνα, για την φιλοτέχνηση αναμνηστικού δώρου για τους πελάτες της εταιρίας.

  Εστιατόρια – Ξενοδοχεία

  – 2019 Συνεργασία με το Kouros Exclusive Hotel στην Ρόδο για την δημιουργία κεραμικών σκευών σερβιρίσματος, πλασμένα με το χέρι.
  – 2019 Κατασκευή πιάτων ιδιαίτερου σχεδιασμού για το εστιατόριο Λεύκες στο Γαλάτσι σε συνεργασία με τον σεφ και ιδιοκτήτη Τάσο Ντούμα.
  – 2019 Συνεργασία με το Four Seasons Astir Palace Hotel στην Βουλιαγμένη και τον Γιώργο Καμάρα για την σχεδίαση και δημιουργία ειδικών δοχείων αποθήκευσης για μπουφέ.
  – 2019 Συνεργασία με στον σεφ Αννίβα Πιτυλάκη για την δημιουργία πιάτων ιδιαίτερης τεχνοτροπίας για το Ενθύμιον Restaurant στην Αθήνα
  – 2019 Συνεργασία με τον σεφ Γιώργο Παπακώστα για την δημιουργία πιάτων άνετου αλλά κομψού σχεδιασμού για το εστιατόριο Vittoria Gati στην Γλυφάδα.
  – 2019 Δημιουργία σκευών σερβιρίσματος tailor made ,για το Andronis luxury suites και το εστιατόριο Lycabettus.
  – 2019 Συνεργασία με τον σεφ Μιχάλη Ντουνέτα για την κατασκευή πιάτων ¨χτισμένων στο χέρι¨ για το εστιατόριο Wood στην Κηφισιά.

 • 2020

  Art shops – Galleries

  -2019-2020 Συνεργασία με το πωλητήριο του Μουσείου Νεώτερης Κεραμικής (Κ.Μ.Ν.Κ.) στον Κεραμικό.
  -2020 Συνεργασία με το πωλητήριο του Μουσείου Ηρακλειδών στο Θησείο.
  -2020 Συνεργασία με τα art shops “Εφημερίς/Λάλαρο” στην Σκιάθο.
  -2020 Συνεργασία με το gift shop “ANAPOLO” στην Μύκονο.
  -2019-2020 Συνεργασία με το “argothassos” στα Λιμενάρια της Θάσου.
  -2020 Συνεργασία με το Sea you Aegina concept store .
  -2019-2020 Συνεργασία με το gift shop “Kaniski”με ελληνικά χειροποίητα αναμνηστικά στον Κίσσαμο της Κρήτης.
  -2020 Tailor made δημιουργίες για το design store “Swan” στον Πόρο.
  -2020 Κατασκευή χειροποίητης κούπας για τo παραδοσιακό βιολογικό ελαιοτριβείο Biolea στην Κρήτη.

  Εστιατόρια – Ξενοδοχεία

  -2019 Δημιουργία πιάτων για τον οργανισμό Enterprise Greece και την συμμετοχή του στην διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών Anuga 05/10-09/10 στην Κολωνία της Γερμανίας.
  -2019-2020 Συνεργασία με το food blog της Βικτώριας Γιανναρά , Pasta alla Victoria.
  -2019-2020 Δημιουργία tailor made σκευών σερβιρίσματος για το εστιατόριο Ρους στην Λευκωσία της Κύπρου με την υπογραφή της Σπυριδούλας Καραμπουτάκη και του Πάνου Τόγια.
  -2020 Οικολογικός σχεδιασμός και κατασκευή μοναδικών πιάτων στο χέρι ,για το Scorpios Mykonos με την συνεργασία των σεφ Αθηναγόρα Κωστάκο και Αλέξη Ζόπα.
  -2020 Σχεδιασμός και δημιουργία αντικειμένων σερβιρίσματος για το Krasiboston Meze & Wine Bar στην Βοστώνη της Αμερικής.
  -2020 Συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθήνας για την κάλυψη των αναγκών του μπουφέ ,για την εκδήλωση «Ζήω – ζῶ» Νύχτα Ιδεών: Αθήνα που πραγματοποιήθηκε στον χώρο του Ινστιτούτου.
  -2020 Tailor made serving plates γιa το εστιατόριο Zingara του Branco Mykonos με την δημιουργική ματιά του σεφ Χρήστου Τζιέρα.
  -2020 Συνεργασία με την εταιρία Ikos Resorts στην Ανδαλουσία για την κατασκευή σκευών τραπεζιού-κουζίνας.
  -2020 Κατασκευή ασύμμετρων πίατων για το Meraki του Αθηναγόρα Κωστάκου στο Ριάντ, που αποτελούν συνέχεια των πιάτων που δημιουργήθηκαν για το Meraki του Λονδίνου.
  -2020 Σχεδιασμός και δημιουργία μοναδικών πιάτων με οργανικό design για το εστιατόριο Noema στην Μύκονο, με την συνεργασία του design studio “ Lambs and Lions”στο Βερολίνο.
  -2020 Δημιουργία μοναδικών πιάτων διαμορφωμένων αποκλειστικά με το χέρι, οικολογικού σχεδιασμού, για το εστιατόριο του Soho Roc House Mykonos με την συνεργασία του σεφ Αθηναγόρα Κωστάκου.

 • 2021 – 2022

  Art shops-Galleries

  -2022 Αποκλειστικός σχεδιασμός και δημιουργία συλλογής αντικειμένων καθημερινής χρήσης για το design store “Swan” στον Πόρο.
  -2022 Κατασκευή σειράς χειροποίητων αντικειμένων για το concept store “Speira” στην Οία Σαντορίνης.
  -2022 Σχεδιασμός σειράς διακοσμητικών και χρηστικών αντικειμένων για το “ Dia Tauta Gift Shop” στην Πλάκα.
  -2022 Σχεδιασμός και κατασκευή ειδικής σειράς κεραμικών αγγείων για το brand “M AAH” στο Βέλγιο.
  -2022 Κατασκευή σύγχρονων αντικειμένων για το concept store “Alenia” στην Νάουσα Πάρου.
  -2022 Συνεργασία με art studio ¨Σκουμπρί¨ στην Αθήνα.
  -2022 Δημιουργία κούπας take away οικολογικού design για το brand “Lamda 3”.
  -2021-2022 Συνεργασία με το πωλητήριο του Μουσείου Νεώτερης Κεραμεικής (Κ.Μ.Ν.Κ.) στον Κεραμεικό.
  -2021-2022 Δημιουργία και σχεδιασμός σύγχρονων χρηστικών αντικειμένων καθημερινής χρήσης για το “Mon Coin Studio” στο Κουκάκι.
  -2021-2022 Ειδικός σχεδιασμός και κατασκευή χειροποίητων αντικειμένων για το boutique studio ”Lunaria” στο Μαρούσι.
  -2021-2022 Δημιουργία χειροποίτων κεραμικών για το “Kallisti Boutique” στην Αλόννησο.
  -2021-2022 Mοντέρνες και πρωτότυπες κούπες σε συνεργασία με το κατάστημα “Rock in Wood” στην Θεσσαλονίκη
  -2021-2022 Κατασκευή χρηστικών αντικειμένων για τους σχεδιαστές και ιδιοκτήτες του “Contrust Collective Team” στο κέντρο της Αθήνας.
  -2021 Δημιουργία συλλογής κεραμικών μπολ κατά αποκλειστικότητα για το brand By Meliana στο νησί L’lle-d’Υeu στην Γαλλία.
  -2021 Δημιουργία σειράς πιάτων και μπολ για το “Studio Lykos Interior Design”στο Ντουμπάι.
  -2021 Συνεργασία με την εταιρεία “Smyrliadis SA” στην Ελβετία για την κατασκευή χειροποίητων πιάτων .

  Εστιατόρια-Ξενοδοχεία

  -2022 Οικολογικός σχεδιασμός χειροποίητου πιάτου για το εστιατόριο Scorpios Mykonos.
  -2022 Μοντέρνος σχεδιασμός σειράς πιάτων ,μπολ & δίσκων με γήινη προσέγγιση για το εστιατόριο Pere Ubu στο ξενοδοχείο Kalesma Mykonos.
  -2022 Σχεδίαση ειδών σερβιρίσματος με ακατέργαστες υφές με την συνεργασία του design studio “ Lambs and Lions”στο Βερολίνο για το εστιατόριο Noema στην Μύκονο.
  -2022 Δημιουργία σειράς ειδών εστίασης με σαφείς αναφορές στην φύση και στα πρωτογενή υλικά για τα εστιατόριο Ellinikon και Fresco στο ξενοδοχείο Sani Resort στο Σάνι Χαλκιδικής.
  -2022 Σχεδίαση αντικειμένων σερβιρίσματος με έμφαση στις οργανικές φόρμες για το εστιατόριο Selene στην Σαντορίνη.
  -2022 Σχεδιασμός και κατασκευή πιάτου σερβιρίσματος ρουστίκ απλότητας για τα εστιατόρια Neni Copenhagen & Vienna στην Δανία και Αυστρία.
  -2022 Δημιουργία λειτουργικών ,καθημερινών πιάτων σερβιρίσματος για το Krasiboston Meze & Wine Bar στην Βοστώνη της Αμερικής.
  -2022 Οικολογικός σχεδιασμός σειράς ειδών εστίασης με την αυθεντική ομορφιά του χειροποίητου αντικειμένου,για το εστιατόριο Elaia στα Καψαλιανά Κρήτης.
  -2022 Δημιουργία πιάτων με απτική χειροποίητη αισθητική για το εστιατόριο Simul στην Αθήνα.
  -2021 Κατασκευή ειδών σερβιρίσματος φυσικής ,ακατέργαστης αισθητικής για τα εστιατόρια Samano στην Αθήνα και στην Αντίπαρο
  -2021 Κατασκευή ασύμμετρων μπολ σύγχρονου design για το wine bar Oinoscent στο κέντρο της Αθήνας.
  -2021 Σχεδιασμός αντικειμένων σερβιρίσματος ακατέργαστης,αυθεντικής ομορφιάς για το ιταλικό εστιατόριο Prego στην Κάλυμνο.
  -2021 Σχεδίαση και κατασκευή σειράς πιάτων με φυσικές,άγριες υφές για το εστιατόριο Omnivore του ομίλου Καστελλόριζο στην Αθήνα.
  -2021 Κατασκευή μπολ και πιάτων οικολογικού design για το Plant | Objects | Cafe Minu στην Αθήνα.
  -2021 Σχεδίαση και κατασκευή πιάτων με κομψή και μίνιμαλ αισθητική για το εστιατόριο Bubo του Ekies All Senses Resort στην Βουρβουρού Χαλκιδικής.

Press

Άρθρα, κριτικές και απόψεις από τον έντυπο αλλά και τον ηλεκτρονικό τύπο για την δουλειά μας!